Personal update: Mama’s kunnen niet ziek zijn…

Al enige tijd in twijfel of ik dit ook op mijn blog moet delen, maar ik kom er niet langer onderuit. Ik ben over het algemeen het type dat geen berichtjes plaats op facebook met locatie tags van een ziekenhuis of iets dergelijks…. Ik houd het graag positief. Maar goed als ik inderdaad die zaken niet deel lijkt het ook of alles helemaal goed gaat en ik one happy mom ben.  

Helaas zit het iets anders. Alle leuke dingen die ik de afgelopen tijd ondernomen heb, denk aan dagjes weg, kinderfeestjes organiseren, de bloggersdag van mama to the MAX, avondjes uit, maar ook alle noodzakelijke #momlife dingen zoals voor de kinderen zorgen, huishouden en werken gingen gepaard met een flinke dosis pijn. Mijn afweging om het allemaal wel te blijven doen: thuis op de bank zou ik die pijn ook hebben.

Hernia

Sinds onze zomervakantie is mijn ‘oude vriend’ weer terug, mijn hernia. De afgelopen maanden ben ik dus meerdere malen richting fysio, huisarts, ziekenhuis geweest met uiteindelijk 3 weken terug dan toch de bevestigende MRI-scan: een hernia op L5. Dit is voor mij echt een grote teleurstelling en megafrustrerend. Toen ik 19 was ben ik namelijk al eens aan geopereerd op het zelfde niveau en na mijn bevalling van James was er ook op L5 een hernia geconstateerd. Ik heb toen het pad belopen van ‘natuurlijk herstel’. De hernia heeft me destijds het echte kunnen genieten van de kraamtijd al ontnomen + ruim een jaar gekost om me weer helemaal goed te voelen. De afgelopen 2 jaar zijn super gegaan met af en toe een klein moment van pijn, maar dat ging dan ook altijd wel weer weg. Mijn grootste sportieve prestatie, het lopen van de Tilburg Ten Miles was zelfs mogelijk en ik noem mezelf inmiddels een hardloper. Des te frustrerender is dat ik momenteel niet eens in staat ben om hard te lopen of me goed genoeg voel een andere sport uit te oefenen. De kinderen zijn inmiddels al zover dat ze zeggen: Mama, kan niet mee van de glijbaan he, mama heeft pijn in haar rug….. En dat voelt verdorie niet tof, ik ben 33, ik wil van de bank kunnen springen en achter ze aan kunnen rennen. Ik wil niet boos op ze worden als ze mijn laten schrikken (weten zij veel dat zo’n onverwachte schrikreactie mij een enorme pijnscheut geeft) De hele dag pijn, vreet energie en dat gaat ongewild soms ook ten koste van mijn ‘vrolijke mama bestaan’.

Wat nu?

Vorige week heb ik een afspraak gehad bij de neuroloog en die was duidelijk: opereren. De hernia zit er naar alle waarschijnlijkheid al zeker vanaf mijn laatste bevalling (3 jaar geleden) en is af en toe ‘actief’.  Op dit moment is het zo ver uitgestulpt (voor meer info over wat een hernia precies is, klik hier) dat de arts dit niet langer wil laten zitten. Als je zenuw te lang klem zit kan er ook schade ontstaan die zelfs na een operatie niet meer herstelt. Dat wil je natuurlijk helemaal niet. Spannende tijden dus, want ik kan nu ieder moment een telefoontje krijgen met een oproep voor de week erop.

Mama moet naar het ziekenhuis

Ik schrijf liever over leuke dingen en laat graag zien dat het goed met mij gaat in plaats van slecht…. Alleen met deze aankomende operatie kom ik er voor mijn gevoel niet helemaal meer onderuit om het met jullie te delen. En wat is dan het mooie van een blog en lieve lezers? Ik kan jullie om tips vragen! Ik denk dat het namelijk best indruk kan maken op de kinderen dat ik naar het ziekenhuis moet en geopereerd ga worden. Daarna komt mijn herstel waarin ik toch zeker een week of 2 ontzien moet worden. Maar ja, hoe doe je dat? Mama’s kunnen niet ziek zijn toch? Dus hebben jullie ervaring met ziekenhuisopnames en kinderen etc. ik hoor graag jullie tips ter voorbereiding.

Tot zover mijn personal update, de volgende blog is weer een vrolijke mamablog, lekker recept, leuke shoptip of mooie binnenkijker! 

Liefs Mathilde

Tags: , , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (6 jaar) en James (3 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Hi Mathilde, ik heb helaas geen ervaring met een ziekenhuis opname en wat langer afwezig zijn op die manier voor de kids, maar ik wil je even zeggen dat het helemaal niet erg is dat je dit deelt. Waarschijnlijk is het juist goed voor jezelf, want iets van jezelf afschrijven helpt sowieso en de trouwe volgers weten ook dat jij altijd positief en vrolijk bent! En helaas horen dit soort dingen soms bij het leven. Ik wil je alvast veel sterkte wensen en een spoedig herstel en hoop dat je een goede oplossing vindt! Liefs Kelly

  1. Beantwoorden

   Hi Kelly,

   Ja zeker, van me afschrijven is ook wel even fijn… thanks voor je berichtje, erg lief.

   Liefs!

  • lizzy
  • 9 november 2016
  Beantwoorden

  lieve Mathilde,
  Julie en James hebben gelukkig ook een hele lieve papa, oma’s en opa’s en vrienden die gaan gewoon even iets meer doen, je moet het loslaten en zien dat het op zn pootjes terecht komt. en goed herstellen!! Gelukkig wintertijd lekker op de bank of in bed samen met de kids een filmpje kijken is ook quality time.

  Kus Tante Lizzy 😉

  1. Beantwoorden

   Dank je Tante Liz, die papa, opa’s en oma’s en vrienden gaan mijn mij ok vast en zeker vooruit helpen! en idd heerlijk op bed met kids een film kijken is een goede!
   Liefs!

 2. Beantwoorden

  Wat onwijs vervelend dat je er zoveel last van blijft hebben. Ik hoop echt dat je na de operatie steeds beter gaat voelen! Knuffel voor jou X

  1. Beantwoorden

   Thanks lieve Juliette, doet me goed!

   Liefs!

 3. Beantwoorden

  Oh meid wat vervelend!! Kan me goed voorstellen dat je ervan baalt.
  Ik heb een tijdje geleden een dagopname gehad en kreeg toen hulp van onze lieve buurvrouw mbt het opvangen van mijn zoontje. De dagen daarna hadden ee kinderopvang en hulp van vrienden en familie 🙂

  Heel veel sterkte en hopelijk gauw weer rondhuppelen!

  1. Beantwoorden

   Hoi Bregje,

   Thanks voor je berichtje! Fijn dat jullie ook hulp klaar hadden staan! Het zal hier ook allemaal wel op zijn pootjes terecht komen maar toch…. beetje spannend en geregel.

   Liefs Mathilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids! Je dagelijkse dosis #momlife. Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Mama zijn hoef je niet alleen te doen en laten we elkaar alsjeblieft een beetje helpen door het delen van ervaringen en tips and tricks.
Je dagelijkse dosis #momlife